Earl Grey cake


Dort s příchutí čaje? Zní to zvláště?

Možná ano, ale mohu vás ubezpečit, pokud jste milovníci anglického čaje, že si jej zamilujete stejně jako já.

Tentokrát nemám žádné povídání k tomuto dortíku. Neřeknu, že je to jeden z anglických dortíků, ale zařadím jej do kategorie anglických dortíků právě díky čaji Earl Grey, který je jeho podstatnou složkou.

A jak takový čajový dortík chutná? Já jsem z něj opravdu nadšená, příchuť je velmi jemná, a v kombinaci s medovým mascarpone a lehce kyselým kiwi, se jedná o vskutku skvělou kombinaci. Samotný dort je velmi jednoduchý na přípravu, takže není důvod jej nezkusit..=)


Těsto:

120 ml plnotučného mléka

2 sáčky čaje Earl Grey

180 g celozrnné mouky

85 g másla

3 vejce

100 g cukru krystal

10 g vanilkového cukru

lžička a půl prášku do pečiva

lžička soli


Krém:

1 balení mascarpone

2 lžíce medu


Zdobení:

2 kiwi

med

pekanové ořechy


Postup:

Nejdříve zahřejeme mléko těsně pod bod varu, vložíme do něj sáčky čaje a necháme vychladnout.

V míse si vyšleháme máslo, do kterého zašleháme oba cukry a všechna vejce.

V další míse si smícháme mouku se solí a práškem do pečiva.

Do tekuté směsi střídavě zašleháváme sypkou směs a vychladlé mléko.

Těsto nalejeme do vymazané a vysypané dortové formy, vložíme do předehřáté trouby na 170°C a pečeme cca 30 minut.

Mascarpone si vymícháme s medem a krémem potřeme zcela vychladlé těsto.

Kiwi oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, kterými ozdobíme dort.

Nakonec nasekáme pár pekanových ořechů, kterými dozdobíme dort a zakapeme trochou medu.