RESTAURANT DAY V PIKNIK BOXU


Tenhle víkend si opravdu dopřávám a dělám to nejdůležitější - užívám si volno sama se sebou. Takže nasedat a jede se směr Brno..=)

Na téhle akci jsem ještě nikdy nebyla, takže jsem byla velmi zvědavá, co všechno mi zde bude nabídnuto. Ale protože mi bylo jasné, že ty nejlepší věci budou hned pryč, vyrazila jsem opravdu na čas a chvilku po 11 jsem již byla na místě.

Nejlepší na brzkém příchodu je, že máte možnost se u každého stánku zastavit a prohlédnout, co každý nabízí, aniž byste museli natahovat krk přes hlavy ostatních zvědavců, kterých později bylo víc než dost.

Mým původním záměrem bylo zaměřit se pouze na sladkosti, ale při takovém množství jsem musela připustit, že budu sladkosti prokládat i slanými dobrotami.

Má první zastávka patřila stánku U Tytyny, kterou sleduji na FB a hrozně jsem se těšila, že od ní budu moci něco ochutnat. Skvělé bylo, že nabízela velké množství sušenek, které bylo možné před zakoupením ochutnat. Pro mě absolutní TOP byly peprmintové sušenky. Ačkoli na čokoládě neujíždím, kombinace čokolády a peprmintu je pro mě dokonalá a běžně si na delší cesty musím koupit sáček peprmintu a tyhle sušenky byly opravdu dokonalé, takže ihned putovalo ke mně do kabelky a do ruky jsem si vzala vanilkový cupcake se slaným karamelem, který byl také velmi dobrý.

Lidí pomalu, ale jistě přibývalo a já se přesunula ke kavkazským specialitám, kde jsem si vybrala placku s tvarohem a bramborami. Chutí mi připomínala těsto na placky, které si dávám v indických restauracích a vůbec nebyla špatná, navíc byla teplá a za krásnou cenu 15,-.

Mou další zastávkou byly Makronky od Hanky. Už z dálky vypadaly krásně a hrály barvičkami. Vybrala jsem si k ochutnání 2 varianty - pistácii a burské máslo. Pistácie byla úžasně barevná a měkoučká, neměla ani v nejmenším tendenci se drobit nebo rozpadat, jak tomu občas bývá. Burské máslo bylo o malinko křupavější, ale chuťově byly obě výborné.

Má největší výzva byla polévka Tom kha kai od Vařme Pikle. Velmi dlouho jsem se rozmýšlela, jestli mám tuto polévku vyzkoušet. Co si budeme povídat, z neznámého mám vždycky trošku strach. Paní ve stánku mě však ujišťovala, že polévka je správnou volbou a doporučila mi k ní čerstvý koriandr, který tam určitě patří a kousek limetky s chilli. Na první ochutnání jsem si trochu spálila jazyk, protože byla opravdu vařící. Chuť byla velmi zajímavá a po přidání chilli a pár kapek limetky mi chutnala ještě víc. Opravdu výborná a kombinace chutí mi natolik učarovala, že budu velmi uvažovat nad tím, jestli si ji sama nezkusím doma uvařit.

A protože po pořádné porci polévky jsem začala cítit, že pomalu, ale jistě praskám ve švech, rozhodla jsem se už pouze pro závěrečnou tečku v podobě dýňového cheesecaku ze stánku Vdolky jedné holky. Vynikající, nic jiného říct ani nemohu. Já vím, že jsem na cheesecaky zatížená, ale tenhle malý kousek mi opravdu hodně chutnal.

Rozhodla jsem se, že kávu si dopřeji až v nově otevřením Starbucks na nám. Svobody a ochutnám jednu z nových příchutí Burnt Caramel Latte. Sladká, sladká, sladká a to opravdu hodně, ale to že se mohu posadit s kávou k oknu a pozorovat kolemjdoucí, je jedna z mých kratochvílí a velmi si tyto okamžiky užívám.

K samotnému Restaurant dnu - byla cítit opravdu velmi pozitivní atmosféra, všichni kulináři byli milí, ochotní cokoliv vysvětlit a na fotografování se netvářili kysele.

Jediné co mě mrzí je, že jsem se musela rozmýšlet, co ochutnám, protože nabídka byla opravdu pestrá a věřím, že všechno chutnalo tak dobře, jak to vypadalo, alespoň to málo co jsem ochutnala, mě v tom utvrzovalo.

Tímto uzavírám svůj skvělý den a budu se těšit na další takovou to akci..=)