TŘEŠŇOVÝ KOLÁČ S MANDLEMI
Také máte v létě nejradši jednoduchou třešňovou bublaninu? Pokud ano, pak věřte, že si tento koláč zamilujete.
Narozdíl od klasické bublaniny není tento koláč vůbec suchý, naopak je krásně vlhký, nadýchaný a přesto hutný. Navíc spojení třešní s kousky mandlí je prostě dokonalé.
Kdo má chuť si připravit tento koláč z britské série, určitě nebude litovat..=)
Těsto
- 175 g hladké mouky
- 175 g másla
- 175 g třinového cukru
- 200 g vypeckovaných třešní
- 80 g olopaných mandlí
- 20 ml mléka
- 3 vejce
- 3g prášku do pečiva
- lžička soli
Postup:
Nejdřív si připravíme třešně. Vypeckované třešně si nakrájíme na kousky.
* Já si každou polovinu třešně rozdělím na 4 kousky, nejsou pak tak těžké a nepropadnou se na spodek koláče.
V jedné míse si smícháme mouku se solí a práškem do pečiva.
V další míse si vyšleháme máslo do pěny, do které zašleháme cukr a nakonec vejce, jedno po druhém.
Do máslové směsi postupně zašleháváme mouku.
Po té zašleháme mléko.
Dále do těsta přidáme nahrubo nasekané mandle a 3/4 třesní.
Celou směs promícháme a nalejeme do vymazané a vysypané formy.
Nakonec pokladneme na těsto zbylé třešně.
Takto připravený koláč vložíme do předehřáté trouby na 170°C a pečeme asi hodinu.
Koláč po vyndání z trouby necháme zcela vychladnout.
* Já osobně jej však ráda jím, když je ještě trochu teplý..=)
Tento týden jsem jej pekla již 2x a v dohledné době se na mě bude určitě opět usmívat pod poklopem servírovacího tácu.
Tímto jej rovněž řadím mezi své TOP recepty..=)