TŘEŠŇOVÝ KOLÁČ S MANDLEMI


Také máte v létě nejradši jednoduchou třešňovou bublaninu? Pokud ano, pak věřte, že si tento koláč zamilujete.

Narozdíl od klasické bublaniny není tento koláč vůbec suchý, naopak je krásně vlhký, nadýchaný a přesto hutný. Navíc spojení třešní s kousky mandlí je prostě dokonalé.

Kdo má chuť si připravit tento koláč z britské série, určitě nebude litovat..=)


Těsto

- 175 g hladké mouky

- 175 g másla

- 175 g třinového cukru

- 200 g vypeckovaných třešní

- 80 g olopaných mandlí

- 20 ml mléka

- 3 vejce

- 3g prášku do pečiva

- lžička soli


Postup:

Nejdřív si připravíme třešně. Vypeckované třešně si nakrájíme na kousky.

* Já si každou polovinu třešně rozdělím na 4 kousky, nejsou pak tak těžké a nepropadnou se na spodek koláče.

V jedné míse si smícháme mouku se solí a práškem do pečiva.

V další míse si vyšleháme máslo do pěny, do které zašleháme cukr a nakonec vejce, jedno po druhém.

Do máslové směsi postupně zašleháváme mouku.

Po té zašleháme mléko.

Dále do těsta přidáme nahrubo nasekané mandle a 3/4 třesní.

Celou směs promícháme a nalejeme do vymazané a vysypané formy.

Nakonec pokladneme na těsto zbylé třešně.

Takto připravený koláč vložíme do předehřáté trouby na 170°C a pečeme asi hodinu.

Koláč po vyndání z trouby necháme zcela vychladnout.

* Já osobně jej však ráda jím, když je ještě trochu teplý..=)

Tento týden jsem jej pekla již 2x a v dohledné době se na mě bude určitě opět usmívat pod poklopem servírovacího tácu.

Tímto jej rovněž řadím mezi své TOP recepty..=)